M1. Activitat 2 – Mètodes d’integració de les tecnologies digitals que he dut a terme fins ara a la meva pràctica docent

La reflexió d’aquest article, parteix del seminari Recursos i eines digitals per a la matèria de música.

En el marc del context de la meva escola, les eines digitals no estan gens incorporades en l’àrea de música, per aquest fet, m’ha semblat molt interessant reflexionar sobre aquest seminari.  És interessant saber com hi ha escoles que integren aquesta competència en àrees com la música, i programar les sessions en el marc de la competència digital. Fet que no m’hagués plantejat fer-ho mai abans en la meva escola.
Gràcies a aquest seminari, penso que és necessari fer-ne un canvi dins de l’aula de música, provar les eines que utilitza en Marc Sibila, on ell integra el VideoTik, l’Audacity  i el Tiktok com a eines digitals per aprendre continguts de la pròpia materia (com son els ritmes, els compassos…)
Així mateix, m’ha semblat molt interessant treballar altres àrees transversals dins la matèria de música però digitalitzant-les i treballant continguts de la matèria. Per exemple, crear estrofes sobre un tema que preocupa o motiva als alumnes, decidir els ritmes, enregistrar-les (dedicant-li diferents sessions) i acompanyar-les de dibuix utilitzant Stop Motion.
També m’ha semblat molt interessant com integra l’Scratch a la materia de música i amb un ukelele l’enregistren amb l’Scrath i amb l’aplicació ha de sonar alguna melodia com si toquéssin ells l’ukelele.

Per tant, els aprenentatges que m’ha permès veure aquest seminari és com hi ha moltes eines digitals que es poden integrar dins de la matèria de música, i són eines molt motivadores per als alumnes. Aquestes mateixes eines ens permeten ensenyar tot allò que nosaltres volem que aprenguin, i donar-los-hi als alumnes les eines necessàries perquè siguin competents digitalment.

 

← Article previ

Article següent →

1 Comentari

  1. Carme Roig Bonillo

    Carme Roig Bonillo

    Quan provis una d’aquestes eines, en penjaràs el resultat??? seria molt interessant reflexionar sobre l’aplicació que fas servir!!!

Deixa un comentari