Aterrar en aquest tercer nivell DUA ha estat una experiència que ha anat millorant amb el pas de les setmanes. Amb confiança i seguretat de les bases adquirides a les formacions anteriors (inicial i intermedi), em presentava entusiasmada a aquest últim nivell DUA. No obstant això, la primera sessió síncrona em va deixar la sensació d’estar una mica desorientada i amb un camí ben llarg per recórrer.

L’acompanyament del meu petit grup de treball  ha estat la força que m’ha empès a seguir aprenent, que m’ha ajudat a trobar la direcció i que m’ha fet el camí més amè. Ens hem fet suport en moments de dubtes, hem empatitzat amb els neguits de les altres i ens hem nodrit dels aprenentatges que compartia cadascuna. També la feina feta en parelles sobre la proposta educativa ha anat agafant forma al llarg de les setmanes, treballant cadascuna al seu ritme, desconstruint la pauta i trobant moments de posada en comú que ens permetien fer canvis i millores arran d’escoltar-nos l’una a l’altra.

Tal com he anat plasmant en els diferents mòduls, les trobades en petit grup han estat imprescindibles perquè jo pogués consolidar els conceptes presentats per les formadores en la primera part de la sessió. La posada en comú amb les companyes, em permetia participar activament i comprovar que havia entès les idees principals. D’altra banda, he complert a curt termini amb l’objectiu personal de millorar la meva expressió per alinear-la amb el marc DUA des d’un vocabulari acurat i respectuós amb l’aprenent. De totes maneres, per mi és un objectiu ja permanent amb la previsió de mantenir aquesta millora de l’expressió i el vocabulari que m’apropen més a les actuacions equitatives i inclusives.

Aquestes setmanes de formació han estat un primer pas sòlid i ferm per poder consolidar les bases que, d’ara endavant, em permetran millorar el disseny de les meves pràctiques educatives. Amb tots els documents i recursos d’Odissea facilitats per les formadores, ja descarregats, ara comença tot un procés individual i d’ampliació de coneixements, de lectures conscients, de recordatori de tot l’aprés… d’entendre que el camí segueix sent llarg, però que he avançat molt i que d’això es tracta, de seguir avançant.