Formació acadèmica

(2009) UPC- Curs  d’Aptituds pedàgògiques BCN
(2004-2005) UPC- ETSA Vallès Sant Cugat del Vallès
(2004) UdK*  Berlín
(1998-2004) UPC- ETSA Vallès  Sant Cugat del Vallès
(1994-1998) Institut Santiago Sobrequès Girona

*Programa de intercanvi Erasmus. “Arquitectura superior” a la Universität der Kunste de Berlín.

Formació permanent/Cursos (Lifelong Learning)

(cursant en l’actualitat) B2- Adaptem la CDD integrant els ODS – impartit per la UOC
 (2021) Nous materials en el procès del disseny sostenible. Impartit pel Servei d’Ordenació de la Formació Professional Inicial.
 (2022) Curs d’estratègia digital de centre organitzat per l’Àrea de Cultura Digital i impartit per pròpi professorat del centre.
 (2022) Aprenentatge basat en projectes orientat a l’art. Avançat.
Cas pràctic Escola Arsenal.  impartit pel Servei d’Ordenació de la Formació Professional Inicial.
 (2021) Aprenentatge basat en projectes. Inicial_Orientació Art. Impartit pel Servei d’Ordenació de la Formació Professional Inicial.
 (2015) FAB ACADEMY* (una part).

Vaig cursar 4 dels 10 o 12 mòduls que es vinculaven amb la fabricació digital i que consistient en:

 • control de tall làser
 • impressió 3D
 • CNC
 • Molding &casting

*El Fab Academy és un programa intensiu de cinc mesos que ensenya als estudiants a imaginar, dissenyar i prototipar projectes amb eines i màquines de fabricació digital. És una experiència d’aprenentatge multidisciplinària i sobretot pràctica que capacita els estudiants per aprendre fent que duen a terme els Fab Labs d’arreu del mòn. Està dirigit per Neil Gershenfeld del Center for Bits and Atoms del MIT i es basa en el curs de prototipatge ràpid del MIT: How to Make (Almost) Anything. En aquest ens suggerien fer un portfoli a l’igual que es pretèn en aquest portal de l’xtec. Podeu veure el meu portfoli d’aquest curs del 2015 sobre fabricació digital a:

https://fabacademy.org/2015/eu/students/micalo_farroni.laura/index.html

 (2020) Com aprofitar al màxim el treball on line a l’ensenyament de les arts organitzat pel Servei d’Ordenació de la Formació Professional Inicial
 (2019) Storytelling: missatges amb impacte organitzat per la Direcció
de Serveis de Formació de la Diputació de Barcelona.
 (2018) Impressió 3D: disseny i fabricació additiva organitzat pel Servei de Programes i Projectes de Foment dels Ensenyaments Professionals.
 (2018) Eines creació de continguts Audiovisuals organitzat pel Servei de Programes i Projectes de Foment dels Ensenyaments Professionals.
(2009-2010) Curs d’especialistes en Feng Shui i Geo Qi impartit pel “Taller del Hàbitat”.
(2008) Adobe After Effects impartit pel CCLAIA. UPC – ETSAV.
(2007) Autodesk 3dStudio Viz. impartit pel CCLAIA. UPC – ETSAV.
(2007) Adobe Photoshop n.2. impartit pel CCLAIA. UPC – ETSAV.
(2007) Adobe Photoshop n.1. impartit pel CCLAIA. UPC – ETSAV.
(2004) Curs de TCQ2000 versió 3.0 impartit per l’ITeC.

Seminaris i jornades

 • (2017) Jornada Aprenentatge basat en projectes (ABP) i estratègies
  metodològiques per la seva implementació en els
  ensenyaments professionals d’APD. Organitzat pel Servei de Programes i Projectes de Foment dels Ensenyaments Professionals.
 • (2014) Seminari d’impressió 3D impartit pel centre CIM – UPC.
 • (2006) IAU – Segones Jornades sobre Investigació en Arquitectura i Urbanisme, celebrades del 21 al 23 de setembre a St. Cugat del Vallès.

Altres detalls sobre la professionalització i adquisició d’habilitats

 • (2008-2014) Ajuda en el modelat per a la realització de maquetes tàctils per a l’empresa Quodlibeet S.L. (empresa dedicada al desenvolupament i difussió de productes i serveis a les persones per tal de millorar la seva calitat de vida, sobretot les que pateixen alguna limitació visual o cognitiva) i amb l’ajuda de les tecnologies de prototipat ràpid d’impresió 3D. Participació en maquetes com la que podeu trobar del Disseny HUB de Barcelona, del Born, de la Fàbrica del sol o del Reial Monestir de Sta. Maria de Pedralbes.
 • (2006-2009) Era Personal PAS de recerca al CAIRAT*, UPC del Vallès            Sant Cugat del Vallès, on vaig col·laborar com a Tècnica de suport en la investigació, mitjançant l’aplicació dels sistemes informàtics al desenvolupament de nous llenguatges i sistemes de comunicació i representació de l’arquitectura i del territori.En la meva estança, vaig col·laborar en la realització de la producció d’una instal·lació visual interactiva per a mostrar l’evolució històrica del terme municipal de Sant Cugat del Vallès, des del S X fins l’actualitat.* Centre d’Aplicacions de la Informàtica a la Representació de l’Arquitectura i Territori, fundat pel doctor arquitecte Joan Font Comas,  professor de l’escola d’arquitectura de l’ETSAV. Més informació a: http://www-etsav.upc.es/cairat/cat/cairat.htm.
 • (2008-2016) Vam fundar un despatx propi junt amb la meva parella, ens dèiem DinA5 Arquitectes tot i que erem autònoms. Cap al 2016 en vaig sortir i a partir de col·laboracions amb altres persones, ara son Indi Arquitectura, amb qui tinc un contacte estret i admiro per la seva manera de fer.
 • (2005-2006) Arquitecta autònoma col·laboradora amb dedicació completa en què ajudava en la realització dels projectes duts a terme aleshores en el despatx OEARS Arquitectes S.C.P. , em van mostrar els inicis de la professió com arquitecta recent sortida de la carrera i sobre les gestions dins l’empresa.
 • (2002-2004) Vaig treballar com a Becària en el BEDEC (Banc de preus de l’ITeC (Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya)). On vaig col·laborar en la publicació del Llibre de preus de referència de l’any 2004
 • (2002) vaig treballar com a becària al CRAL (Centre de recerca de la UPC), realitzant l’anàlisis i proposta, junt amb altres companys, de nous usos per 48 masies al municipi de Sant Cugat del Vallès, Barcelona.

Línia de temps

En construcció….

Ja que ens suggereixen aquesta aplicació per a la confecció del nostre itinerari formatiu. Ho trobo interesant, però ja m’ho miraré si trobo algun forat…