El tema que he buscat a Google Scholar o Acadèmic, ha sigut sobre l’oli de palma. És un tema que no només es pot tractar com a macronutrient (Lípids) sinó en altres tipus d’activitats durant el curs.
És un oli vegetal àmpliament emprat tant a la indústria alimentària com a la cosmètica, a nivell mundial.
Que sigui un oli que s’extreu dels vegetals, com el de coco per exemple, no el converteix automàticament en una opció sana o recomanable.
De fet, es podria comparar amb el que va passar al seu dia amb el foment i consum de les margarines per intentar substituir l’ús de la mantega.

https://www.bioecoactual.com/2017/06/10/consumir-aceite-palma-dana-la-salud-la-selva-tropical-la-vida-silvestre/
Els efectes sobre la salut en poden ser molts i arribar fins i tot a ser greus; en el primer que ens haurem de fixat és en el seu perfil lipídic per tal de poder avaluar la seva presència i efectes en la fisiologia humana.
Com gairebé tot el que tingui a veure amb salut, les dues màximes haurien de ser les següents: EN LA DOSI ESTÀ EL VERÍ i NATURAL NO VOL DIR INNOCU.
L’oli de palma forma part de la composició nutricional (és un ingredient més) de molts productes que podem trobar fàcilment a qualsevol rebost. Especialment en aquells productes processats, i que de manera gradual, han anat guanyant terreny als frescos.
Les referències bibliogràfiques en format APA dels tres articles seleccionats:
Article 1: Serna, A. M., & Betancourt, C. P. (2015). Aceite de palma alto oleico: propiedades fisicoquímicas y beneficios para la salud humana. Revista Palmas, 36(4), 57-66.
Article 2: Khosla, P., & París, C. A. (2019). Atributos nutricionales y de salud del aceite de palma: una actualización. Revista Palmas, 40(Especial T), 34-39.
Article 3: Ojeda Arredondo, M. L., Lucci, P., Borrero, M. L., Ruíz, Á. J., Pacceti, D., Frega, N. G., … & Diez, O. (2020). Efecto del consumo de aceite de palma alto oleico y aceite de oliva extra-virgen sobre los niveles de lípidos plasmáticos y lipoproteínas.
Deixa un comentari