banner xarxes socials - Pime al dia

En aquest mòdul hem pogut apropar-nos al tractament del vídeo i les xarxes socials en l’educació i com es poden aprofitar.  El vídeo educatiu és una eina que té un gran poder per atreure l’atenció dels alumnes al presentar continguts dinàmics i significatius. L’objectiu és educatiu i pretén ensenyar i provocar sensacions. Hi ha diversos tipus, que podem utilitzar segons el que volem ensenyar: documentals, narratius, lliçó monoconceptual, lliçó temàtica i motivador. A la vegada, pot tenir diferents usos per part dels nostres alumnes; pot ser un mitjà d’observació, d’autoaprenentatge, recurs d’aula i un mitjà d’expressió.

Crec que avui en dia, l’ús de la tecnologia està a l’abast de totes i tots, inclús dels més petits de la casa, i és important que els ensenyem a buscar informació, a aprendre de forma dinàmica, a crear contingut en forma de vídeos, per què es puguin expressar i mostratr el que vulguin al món, però sabent com fer-ho. Actualment estem tots connectats a través de reds socals, i ens mostrem davant la societat, i és important que entenguem què cal mostrar i què no, ja que això determina la nostra imatge també. I és important que descobrim noves formes d’aprendre i fer-nos sentir per poder treure-li profit al que pensem i sabem.

Per altra banda, les xarxes socials poden, no només ser una mostra del nostre dia a dia, sinó també un reflex d’allò que ens motiva, d’allò que ens qüentionem, d’allò que defensem i d’allò que, per contra, denuncïem.