Des del principi l’enfocament del vídeo va ser facilitar l’aprenentatge d’una competència o habilitat transversal relacionada amb la lectura. Com a professor de Ciències socials de 2n d’ESO, he comprovat any rere any que la majoria d’alumnes tenen dificultats per entendre els textos i enunciats dels llibres de text. El vídeo proposa un mètode senzill per ajudar els alumnes a millorar la comprensió lectora dels textos típics dels llibres de text de Ciències socials. Mitjançant el seguiment dels passos i les repeticions necessàries, els alumnes poden arribar a millorar significativament la comprensió d’aquests textos i a ajudar-los de manera transversal en la majoria de matèries.

L’aplicació és transversal, aplicable a totes les matèries. L’ús a l’aula pot ser com a recurs d’accés lliure durant el curs per millorar la competència lectora, com a activitat de classe inversa o com a activitat d’inici de curs per consolidar una base i un mètode de lectura que serà repetit en les sessions següents i fins a final de curs.

A continuació teniu l’enllaç de Vimeo per a veure el vídeo:

https://vimeo.com/909683978?share=copy

Podeu escoltar la reflexió final en àudio a l’enllaç següent:

https://drive.google.com/file/d/1qY_2WPTKElfuMS9MvxlFH7eXXUfgt6pf/view?usp=sharing