Salutacions, 
 
Em decanto per les opcions 2 i 3 que hi ha per elaborar aquesta activitat, és a dir una comunicació per a les famílies en col·laboració amb un altre docent o agent educatiu i, una comunicació per a docents i/o per a l’equip directiu, ja sigui individual o en col·laboració amb altres docents i/o agents educatius. 
 
Per a la comunicació amb les famílies, la meva escola porta des de després de la pandèmia utilitzant genial.ly com a mètode interactiu per accedir a informació, continguts i activitats relacionades amb el que passa a infantil i primària o fins i tot tallers que proposa l’escola. 
 
Aquí deixo enllaç al mateix, encara que per motius de privacitat es requereix contrasenya per accedir-hi pel que aporto també pantalles de mostra. 
    
En quant a la comunicació entre docents crec que el mail és un dels mitjans més òptims per la seva agilitat, gran nombre de persones que el coneixen i versatilitat. Crec que el millor exemple que puc aportar són els mails setmanals que ens envia la coordinadora de cicle a la meva escola, i que ens serveix per preveure la setmana que ens ve. S’envia cada divendres o cap de setmana amb la informació rellevant que ha de venir la setmana següent. 
 
Aquí deixo unes pantalles, 
 
 

La decisió d’escollir aquestes evidències per a l’activitat han estat molt clares després de llegir els diferents annexos facilitats al curs.

La protecció de dades és un dret fonamental i el maneig de dades d’alumnes, companys de treball i famílies està a l’ordre del dia per la qual cosa cal ser molt sensibles en el maneig ja que podem, sense voler o no, facilitar informació sensible de les persones. L’assumpte és tan important que es recull fins i tot a la Constitució Espanyola i és un dret irrebatible a tot Europa i pot ser penalitzat per això.

L’error en el tractament de les dades de les persones relacionades amb l’entorn educatiu (famílies, alumnes, professors, etc.) provoca que aquests perdin el control de la seva informació per passar a mans dels altres, i això és justament el contrari a l’objectiu que té el dret a la protecció de dades.

Seré franc, jo mateix havia compartit les pantalles de les evidències proposades per a l’activitat sense tapar la informació privada dels meus col·legues de professió i, després de llegir la informació sobre la llei de protecció de dades, he procedit a amagar-la. 

 Finalment, com a estratègia de col·laboració entre personal de centre per a les diferents tasques que es realitzen al centre, considero que “el núvol” ha canviat molt a millor la manera de treballar entre nosaltres al centre. Coordinar-se abans volia dir seure a proposar idees i crear continguts, per després, un dels integrants del grup el redactés en un document que després guardava en una carpeta en línia o, fins i tot, física. No obstant això, fa anys, se’ns va iniciar a la feina al núvol i això va suposar que tots els integrants d’un grup tinguessin accés a un mateix document i afegir o treure informació en el moment. 
 
De la mateixa manera, això ha servit per reutilitzar aquest concepte per agendar tutories o esdeveniments en arxius en què les famílies escullen el dia que millor els va bé i poder així, per exemple, manejar millor en la conciliació familiar.