Per elaborar aquesta tasca m’he decantat per la primera opció.

El recurs triat serà el següent: https://www.geoguessr.com/seterra/es/vgp/3005

Es tracta d’un web amb un mapa interactiu de les comunitats autònomes d’Espanya que ens serveix per reconèixer, practicar i aprendre les diferents comunitats, un dels objectius proposats a la unitat didàctica.

A l’aula tinc un alumne amb dificultats severes per moure i amb una petita deficiència intel·lectual. No pot escriure de manera fluida i aquesta web us permet practicar i dominar aquest objectiu mitjançant la pràctica lúdica així com la gamificació que explicaré més endavant.

Aquest alumne, que té família i un gran aferrament pel País Basc, només se li demana en el pla individualitzat que reconegui el País Basc, Catalunya i les comunitats autònomes confrontants a Catalunya.

No obstant això, aquesta web el motiva molt i l’incentiva a voler superar-se ja que al acabar de seleccionar totes les comunitats, la web indica quants minuts s’ha completat. La part de gamificació entra aquí, ja que a la classe tots tenim una taula individual i una altra global on els alumnes poden veure com s’han millorat així mateixos i entre ells. L’èxit fruit de la competitivitat és tan gran que un elevat nombre d’alumnes ho aconsegueix en menys del minut, i Jon és un més que es pica i vol competir amb els seus companys. És al·lucinant i preciós alhora veure com la resta de companys l’anima que se superi i fins i tot el vacil·lin com un més. De totes les activitats que realitzem a classe aquesta ha estat la que Jon més involucrat i feliç s’ha vist.

En el cas d’un alumne amb adaptació, és molt útil veure com a mesura que va provant els seus registres milloren i amb això l’autoestima.

En general, aquesta és una de les activades més gratificants per als alumnes cada any, per la combinació de competitivitat i ús d’eina tecnològica però, en el cas concret dels alumnes amb adaptació és molt gratificant veure com gràcies a la tecnologia demostren més competència que en altres àrees en què es fa servir el mètode clàssic de boli i paper.

Tan sols assenyalar que aquesta és una activitat que es va realitzar durant el primer trimestre i per a les evidències simplement li he donat l’oportunitat de fer-la de nou de manera lúdica i individualitzada.

Aquí deixo l’evidència de Jon fent l’activitat. evidencies M5A1