Vivim en una societat on, sense adonar-nos, estem realment exposats als altres, a persones conegudes, a amic, a familiars… però també a persones que ni tan sols coneixem. Això té els seus avantatges, ja que per exemple, podem conèixer a diferents persones de tot el món perquè compartim interessos, aficions…No obstant això, com s’explica al mòdul 2, també podem estar en perill si no sabem utilitzar adequadament les xarxes socials com Internet. Així, com es cita al mòdul 2, l’ús de les tecnologies requereix seguir una sèrie de normes i hàbits recomanables per:

  • Mantenir la seguretat, tant dels equips informàtics com de la informació que es processa i els diferents dispositius d’emmagatzematge.
  • Preservar la privacitat de les persones.
  • Respectar els drets d’autoria i les llicències de publicació.
  • Evitar situacions de risc provocades per un mal ús dels canals de comunicació.

Per aquesta raó, és clau que com a docents treballem molt amb els infants els avantatges que comporta l’ús d’Internet com també les amenaces que suposa navegar per les diferents xarxes digitals. Només així ajudarem als nens i nenes a ser cada cop més conscients de la importància d’esdevenir responsables, prudents i respectuosos amb els altres com amb el fet de compartir certes fotografies, informació personal en les xarxes socials, entre d’altres

Siguem curosos amb l’ús d’Internet i amb la nostra privacitat!