Noticiari Ràdio Marines

RÀDIO MARINES: notícies del teu institut
VISITA A CATALUNYA RÀDIO
El alumnes de 2n d’ESO, la setmana del 24 al 28 d’octubre, visitaren Catalunya Ràdio.
Catalunya Ràdio els oferí la possibilitat de conèixer les seves instal·lacions per descobrir com es fa la ràdio en català, perquè arribi cada dia a milers d’oients.
Unes classes assistiren a una secció del programa de la Laura Rosel, El matí de Catalunya Ràdio, i uns altres a l’emissió de l’espai Els experts. A continuació, visitaren les instal·lacions de la cadena i tingueren la possibilitat de fer de locutors radiofònics, gravant un butlletí de notícies.
Tot allò après ho podran aplicar en una unitat d’expressió oral sobre la ràdio que duran a terme en grups a les matèries de català i castellà, en què hauran de gravar un programa radiofònic i un podcast.
4t d’ESO AL TEATRE
El divendres 4 de novembre els alumnes de 4t d’ESO anaren al Teatre Poliorama de Barcelona, a veure l’obra El mètode Grönholm, dirigida per Sergi Belbel.

I el divendres 18 de novembre, al teatre Atrium de Viladecans, assistiren a l’espectacle Para acabar con Eddy Bellegueule, obra dirigida per José Luis Arellano García i interpretada per La Joven Compañía.
ALUMNES DE 4t d’ESO A RÀDIO CASTELLDEFELS RÀDIO I ESCOLA

El dimarts 7 de març sis alumnes de l’Institut Les Marines 4t de l’ESO van gravar a Ràdio Castelldefels el programa 224 de Ràdio i Escola.
Van parlar sobre algunes de les activitats que han dut a terme a l’institut. Van explicar en què consisteix el Servei comunitari i les diferents opcions que havien escollit. Després parlaren del viatge a Roma de fi de curs. A continuació, comentaren el taller de booktrailers que han dut a terme aquest curs a castellà i del qual se celebrarà un concurs. I per acabar, esmentaren els curts NODAIGUAL que han filmat a la matèria optativa d’Educació visual i plàstica.
Les nostres joves locutores es van expressar molt bé i s’ho van passar genial.

2n d’ESO VA AL TEATRE
El divendres 10 de febrer els alumnes de 2n d’ESO anaren al teatre Atrium de Viladecans i assistiren a l’espectacle Píndoles: microteatre fora del teatre.
Al Píndoles – teatre breu en espais vius l’espectacle no es gaudeix des de la platea sinó que es viu en espais singulars. Trenquem la quarta paret i us convidem a deixar-vos seduir per una experiència única i innovadora de teatre breu, intens i proper.
Cada grup d’alumnes va veure tres espectacles gaudint dels avantatges del teatre fora del teatre: proximitat amb els/les artistes, descoberta de nous espais no teatrals i com aquests espais aporten sentit a les peces d’arts escèniques.

TALLER DE BOOKTRAILER 4t d’ESO
El dimarts 7 de febrer l’alumnat de 4t d’ESO va poder gaudir de la quarta i última sessió del taller de booktrailers, impartit pel Carles Alcoy. El formador els va explicar aspectes importants sobre la postproducció i el muntatge audiovisual del booktrailer.

Els va mostrar la importància d’aconseguir transmetre l’emoció adequada, i captar la implicació emocional de l’espectador. També els explicà com poden aconseguir filmar diferents punts de vista de la mateixa situació.
A continuació, també posà l’accent en la llum i la il·luminació de la filmació. La voluntat del muntador és que la ficció pugui ser real.
La música també ha d’estar ben trobada, ha d’acompanyar la imatge.
I un punt essencial de l’activitat és que els agradi el seu booktrailer: si els agrada a ells, els agradarà als altres. Han de trobar la manera d’expressar-se cinematogràficament. Més que el producte final, l’important és el procés.
Va ser una sessió molt profitosa on el nostre alumnat se sentí valorat, ja que el seu producte final era avaluat per un professional de les arts cinematogràfiques i narratives.