Reflexions sobre la sessió 2:  l’àrea de continguts digitals.

El seminari sobre continguts digitals m’ha proporcionat una visió renovada sobre la importància de seleccionar, crear i gestionar recursos digitals de qualitat a l’aula. He escollit aquest vídeo perquè ha sigut l’àrea amb la qualificació més baixa dintre del Selfie for Teachers (B1) i perquè crec fermament que la incorporació de les tecnologies a l’educació és clau per motivar i empoderar als meus alumnes, tot i això, tractant altres àrees de manera transversal.

En primer lloc, un dels aspectes que més m’ha cridat l’atenció ha estat la necessitat d’avaluar críticament els recursos disponibles en línia, una cosa que jo ja he fet al llarg de la meva experiència docent, però que sembla que hi ha docents que no fan. Cal assegurar-se que els continguts que seleccionem siguin rellevants, fiables i s’alineïn amb els objectius d’aprenentatge. A més he pogut comprovar la importància d’utilitzar recursos amb llicència lliure o Creative Commons així com els diferents tipus de llicències que hi existeixen.

 Un altre aspecte important que s’ha tractat al seminari és la gestió i el compartit de recursos educatius digitals. Hem explorat plataformes com ara INTEF, del Centro  Nacional de Desarrollo Curricular en Sistemas no propietarios (CEDE), que ens permeten consultar exemples de situacions d’aprenentatge que podem utilitzar a les nostres aules. Aquesta oportunitat em sembla fonamental per fomentar la col·laboració entre docents i per crear comunitats d’aprenentatge més dinàmiques.

En general, considere que amb aquest seminari he pogut aprendre de professionals del sector  com gestionar els recursos digitals a l’aula i plataformes com ara Moodle de manera general. No obstant, m’hagués agradat que hagueren parlat de programes i plataformes per poder crear continguts digitals així com del possible ús de la Intel.ligència Artificial a l’aula, tant per part de l’alumnat com per part dels docents.