Per a realitzar la valoració i proposar millores per a la implementació de la SA, he utilitzat la llista de verificació de la implementació d’una SA.
A partir d’aquesta checklist, he pogut detectar quins són alguns dels aspectes que considero que s’haurien de millorar:
- Nivell de competència / alfabetització digital: malgrat haver proporcionat suport i orientació sobre l’ús de les tecnologies digitals, he reconegut que l’alumnat presenta un nivell de competència digital més baix del desitjat. Això ha afectat la seva capacitat per aprofitar al màxim els recursos digitals disponibles.
- Comportament i participació / compromís: encara que he observat un interès general en la temàtica de viatges sostenibles, he reconegut que l’alumnat ha experimentat dificultats en la realització de les tasques assignades. Aquesta manca de treball i estudi no és un problema específic d’aquesta situació d’aprenentatge, sinó més aviat un problema generalitzat a totes les assignatures.
- Impacte en els resultats educatius: reconec que no he dedicat prou temps a reflexionar sobre l’impacte d’aquesta situació d’aprenentatge en els resultats educatius dels estudiants. Aquesta autoavaluació em recorda la importància de monitorar i avaluar de manera més exhaustiva l’eficàcia de les meves pràctiques pedagògiques.
- Valoració dels nivells de dificultat: relacionat amb el primer punt, he identificat que alguns recursos digitals utilitzats durant la situació d’aprenentatge eren massa complexos per a l’alumnat, especialment considerant els seus nivells de competència digital. En futures implementacions, buscaré utilitzar recursos més accessibles i adaptats als nivells de competència dels estudiants.
Deixa un comentari