He fet aquest curs de Cuina, Gastronomia i Serveis de Restauració Sense Gluten perquè cada vegada més ens trobem amb persones que tenen aquesta problemàtica. I he trobat molt interessant entendre el per què dels Protocols per a evitar la contaminació creuada en l’elaboració sense gluten i quines són les matèries primeres i la legislació aplicable als productes sense gluten.

M’ha costat una mica seguir el curs, ja que les sessions online  de novembre de 2020 UF1 al principi no es gravaven, però més tard van veure la seva utilitat, i ens ha permet conèixer de primera mà diferents tallers  de cuina, cuiners, nutricionistes,  metges i a l’associació de Celíacs de Catalunya.

Des de l’associació fan costat i assessoren les persones celíaques proporcionant-los informació i formació que els ajuda a aconseguir una millor qualitat de vida, i també a la seva família. Treballen perquè la persona celíaca tingui cada cop millor accés a productes sense gluten i més opcions per menjar fora de casa amb seguretat. I això és una de les noves fites que hem d’ajudar a conseguir, per això és tan important conscienciar a la població.