Per un nen que fa 3r d’ESO i té dislèxia.  El volum de text a llegir en aquest curs és important per tant, des de l’institut (EAP),  s’orienta a la família a fer ús de Convertidors de text en àudio:

Necessitarà: ordinador, auriculars, teclat. ratolí,…

Convertidors de text en audio: Coneguts com OCR  són els encarregats de dur a terme una lectura dels textos en format escrit, amb la finalitat d’evitar els errors en la lectura, les inversions i els equívocs a l’hora de llegir. Es recomana començar a aprendre la seva utilització quan s’acaba el període de lectura normalitzat i encara l’alumne està adquirint el procés *lectoescritor. També és útil perquè puguin estudiar i memoritzar, doncs en convertir un text en àudio, molts poden escoltar-lo tranquil·lament en qualsevol lloc amb la seva tauleta o telèfon mòbil.