En aquest article parlarem de les tecnologies digitals que em semblen més útils per donar una retroalimentació tant als alumnes com a les famílies.

  1. Per a informar i oferir retroacció a l’alumnat:
    • Google Classroom: Aquesta plataforma permet compartir materials, assignar tasques i proporcionar retroacció individualitzada als alumnes. Es pot organitzar de manera clara i ordenada, facilitant l’accés als recursos. La retroacció pot ser directa sobre les tasques i objectius d’aprenentatge, i es pot realitzar en temps real o de manera regular, segons les necessitats de l’alumnat. Es pot personalitzar per adaptar-se a les necessitats d’aprenentatge individuals. Criteris més presents:
  1. Registre (tècnic)
  2. Accessibilitat (tècnic)
  3. Interactivitat (tècnic)
  4. Privacitat (Ètic)
  5. Organització (Didàctic)
    • Kahoot!: Utilitzant aquesta eina, es poden crear qüestionaris interactius per avaluar el progrés dels alumnes en temps real. A més, permet oferir retroacció immediata a través de les respostes dels alumnes. És una manera divertida i interactiva d’implicar els estudiants en el seu aprenentatge i proporcionar retroacció constructiva. Criteris més presents:
  1. Significació (Didàctic)
  2. Orientació a l’aprenentatge (Didàctic)
  3. Interactivitat (Tècnic)
  4. Justícia (Ètic)
    • Flipgrid: Aquesta plataforma permet als alumnes gravar vídeos curts per respondre preguntes o compartir els seus treballs. Els docents poden donar retroacció específica sobre el contingut dels vídeos, reforçant els punts forts i oferint consells per millorar. A més, la interacció entre els alumnes mateixos pot afavorir l’aprenentatge col·laboratiu. Criteris més presents:
  1. Estètica (Tècnic)
  2. Retroacció constructiva (Didàctic)
  3. Comunicació (Ètic)
  4. Interactivitat (Tècnic)
  1. Per a informar i oferir retroacció a les famílies:
    • ClassDojo: Aquesta plataforma ofereix una comunicació directa entre docents i famílies, permetent compartir informació sobre el progrés acadèmic dels alumnes i oferir retroacció sobre el seu comportament i tasques fetes a l’escola. Es pot assegurar la privacitat de les dades personals dels alumnes i mantenir una comunicació transparent i oberta amb les famílies. Criteris més presents:
  1. Justícia (Ètic)
  2. Comunicació (Ètic)
  3. Integritat (Ètic)
  4. Accessibilitat (Tècnic)
  5. Privacitat (Ètic)

Aquestes tecnologies s’ajusten als criteris didàctics, ètics i tècnics establerts, assegurant una retroacció clara, significativa, regular i en temps real, alhora que garanteixen la privacitat dels alumnes i ofereixen una experiència d’aprenentatge accessible i interactiva.