Objectiu

L’activitat consisteix en dissenyar i programar un circuit mitjançant una placa d’Arduino que llegeixi la temperatura ambiental, alertant si és massa alta o massa baixa amb senyals acústics i lluminosos.

El circuit no es construeix en físic, sinó que es simula mitjançant el programa TinkerCAD. Tant el programa, com el disseny del circuit ja ens són coneguts. L’objectiu és familiaritzar-nos amb l’aplicació TinkerCAD i conèixer una mica millor el programa Arduino, veient les potencialitats que té.

Disseny del circuit amb el programa TinkerCAD

En primer lloc, ens vam crear un compte de TinkerCAD.

A continuació es va dissenyar el circuit, partint d’un model, primer afegint els elements fonamentals necessaris: la placa Arduino, la protoboard, el display LCD i, després la resta de components electrònics els quals annexem en la següent imatge:

Es van connectar els diferents elements seguint el model i n’adjuntem una foto amb el resultat i l’aspecte amb una captura de pantalla:

També n’adjuntem l’enllaç del compte de TinkerCAD on hi ha el projecte:

shttps://www.tinkercad.com/things/69ulUk2uOXF-arduino-modul-3?sharecode=ESEdIJA1mukhfCXWWUlsHFDOUD8kM8NHelMeaaPeUSI

Programa, descàrrega i simulació

Partint també d’un programa prèviament elaborat amb Arduino es va descarregar el següent programa:

Després es va marcar l’opció ‘Código’ del TinkerCAD, es va enganxar el programa i es va marcar l’opció ‘Iniciar simulación’. En el display del LCD va aparèixer un valor de temperatura ambient i, clicant sobre el sensor de temperatura, hi havia la possibilitat de simular diferents de temperatura ambient. Tal i com s’havia assenyalat en el programa, quan la temperatura era inferior a 20 ºC, s’encenia el led groc i s’emetia un to i, quan la temperatura era superior a 30 ºC, s’encenia el led vermell i s’emetia un altre senyal sonor amb un to diferent.