Objectiu

L’activitat consisteix en dissenyar i programar un circuit mitjançant una placa d’Arduino que llegeixi la temperatura ambiental, alertant si és massa alta o massa baixa amb senyals acústics i lluminosos.

El circuit no es construeix en físic, sinó que es simula mitjançant el programa TinkerCAD. Tant el programa, com el disseny del circuit ja ens són coneguts. L’objectiu és familiaritzar-nos amb l’aplicació TinkerCAD i conèixer una mica millor el programa Arduino, veient les potencialitats que té.

Disseny del circuit amb el programa TinkerCAD

En primer lloc, ens vam crear un compte de TinkerCAD.

A continuació es va dissenyar el circuit, partint d’un model, primer afegint els elements fonamentals necessaris: la placa Arduino, la protoboard, el display LCD i, després la resta de components electrònics els quals annexem en la següent imatge:

Es van connectar els diferents elements seguint el model i n’adjuntem una foto amb el resultat i l’aspecte amb una captura de pantalla:

També n’adjuntem l’enllaç del compte de TinkerCAD on hi ha el projecte:

shttps://www.tinkercad.com/things/69ulUk2uOXF-arduino-modul-3?sharecode=ESEdIJA1mukhfCXWWUlsHFDOUD8kM8NHelMeaaPeUSI

Programa, descàrrega i simulació

Partint també d’un programa prèviament elaborat amb Arduino es va descarregar el següent programa: