La Fundació Mobile World Capital de Barcelona, juntament amb GSMA posen en marxa un projecte per tal d’impulsar l’us educatiu dels dispositius mòbils a les aules. Anirà dirigit a més d’un milió d’alumnes de secundària, hi invertiran 2,5 milions d’euros i suposarà la incorporació d’una assignatura opcional d’informàtica a les escoles, per tal que els alumnes s’inicien en la programació d’Apps.

Així d’entrada, i a falta de veure com es concreta, la iniciativa és força engrescadora, i be a confirmar la idea exposada en l’article anterior on s’explicava la importància d’aprendre un llenguatge de programació per tal de poder moure’s amb “normalitat” en un món on cada vegada hi ha una presència més forta de la tecnologia (http://tresescompanyia.blogspot.com.es/2013/06/aprendre-programacio-i-jugar-amb-robots.html).

Aquesta vegada la proposta arriba amb col·laboració amb altres departaments, a més del d’Ensenyament, i posa de relleu la importància estratègica del sector. Des del punt de vista educatiu suposa una nova empenta a la inclusió de les TAC a l’aula (Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement), amb la posada en joc dels dispositius mòbils, ja siguin telèfons intel·ligents o tauletes, consolidats a nivell d’ús particular o domèstic, però amb encara poca incidència dins de l’aula.