La placa Micro:bit és una placa programable i petita de 4×5 cm dissenyada per a aprendre a programar sigui fàcil, divertit i estigui a l’abast de tothom.

Gràcies a la gran quantitat de sensors que incorpora, només amb la targeta es poden portar a terme una gran quantitat de projectes. BBC micro: bit també és una plataforma IoT (Internet of Things), per la qual cosa és un recurs molt interessant per a usuaris més avançat.

Tant el hardware com el software de “micro:bit” és de codi obert.

Té un entorn de programació gràfic propi: MakeCode de Microsoft, un senzill editor gràfic online molt potent i gratuït que possibilita la introducció en el món de la programació de forma intuïtiva mitjançant el llenguatge de programació visual o de blocs. D’aquesta manera podem aprendre a pensar com un programador sense caure en els típics i molestos errors de sintaxis.

BBC micro: bit també es pot programar amb JavaScript, Pyton i Scratch (afegint-hi una extensió).

La tarjeta micro:bit disposa de:

La placa Micro:bit es pot programar, entre altres, des de les plataformes: