L’escola del sg. XXI, de la nostra societat, està submergida dins d’un entorn tecnològic on els infants tenen un contacte continuo amb mòbils, tablets, realització de “fotos”, gravacions, etc. Unes grans eines, aplicacions i programacions, que ben plantejades i pensades aporten a la nostra professió una infinitat d’oportunitats per a crear multitud i variades activitats que ens ajuden a enriquir molts el procés d’ensenyament-aprenentatge del nostre alumnat.

Un ús adequat, organitzat d’aquestes ens dóna la possibilitat de realitzar activitats motivadores, engrescadores, on els nens i les nenes són autèntics protagonistes del seu aprenentatge potenciant una enorme quantitat de competències i valors.

A la meva pràctica docent han estat moltes les activitats on he i han gravat, fet fotos, utilitzat programes d’ordinador i aplicacions; muntatge de ball de final de curs durant el confinament, creació de vídeos lúdic-esportius, creació de còmics amb l’alumnat, de diaris digitals per a la setmana de la salut o del dia internacional de dansa, ús del Moodle Eix i de l’App d’Innovamat… i, generalment, la resposta és molt més activa i “conscient” de l’alumnat.

A més, a nivell de Xarxes, al nostre centre fem ús del Bloc d’escola, del Telegram i d’Instagram per a una major i més eficaç comunicació amb les famílies i agents educatius, així com garantir una millor visibilitat del dia a dia a les classes (dins i fora de les aules).

Tot procés i avenç, quan s’aprofita amb bones idees i i plantejaments, ens brinden nous camins on avançar i créixer.