La setmana passada vaig assistir a la STEAMConf Barcelona 2017, de la qual aquest any es celebrava la seva tercera edició. El programa previst, tant de tallers com de conferenciants va ser d’alt nivell (vegeu aquí el programa) i, tal i com em va passar l’any passat, en acabar una edició ja tens ganes que arribi la propera. I això és un molt bon senyal.

Just fa un mes, a finals de febrer, el Govern de la Generalitat va anunciar la posada en marxa d’un Pla interdepartamental anomenat STEMcat amb l’objectiu d’impulsar els estudis relacionats amb les Ciències (Science), Tecnologies (Technologies), Enginyeries (Engineering) i Matemàtiques (Maths). En aquest cas van deixar de banda la A d’Arts…. Es tracta d’una molt bona notícia que de ben segur generarà una gran quantitat d’iniciatives i projectes interessants en els centres educatius. Caldrà estar ben atent.

Pel que fa l’STEAMConf Barcelona 2017, poc a poc aniré desgranant algunes de les idees mes interessants, pero de moment m’emporto dos llibres per a la meva biblioteca particular:

  • Hello Ruby, de Linda Laukas, dirigit a introduir aspectes de programació a nens i nenes a partir d’uns 5 anys (tinc curiositat per veure com ho planteja). En aquesta ressenya hi ha un poc mes d’informació al respecte.
  • Invent to learn, de Sylvia Libow Martinez i Gary Stager, està considerat un dels llibres de referència pel que fa a l’aplicació del moviment maker a les aules.

Dos lectures, moltes idees i referències i ganes de que arribi STEAMConf Barcelona 2018!! Bé, no correm tant…..poc a poc…