ciencia_recreativa_estalella

Aquest any 2018 es celebra el centenari de la publicació de Ciencia recreativa: enigmas y problemas, observaciones y experimentos, trabajos de habilidad y paciencia, de Josep Estalella i Graells. Aprofitant aquesta efemèride, el Grup Cúbic ha organitzat la segona jornada de didàctica de les matemàtiques de la Facultat de Matemàtiques i Informàtica, amb el títol Una mirada matemàtica a l’obra de Josep Estalella i Graells : en commemoració del centenari de la publicació del seu llibre Ciencia recreativa.

Josep Estalella i Graells és un dels pedagogs catalans de referència, no només pel que fa a l’ensenyament de les ciències, sinó també pel seu paper directament vinculat a l’Institut-Escola de la Generalitat de Catalunya, institució que va presidir des de la seva creació (1932) i fins a la seva mort (1938).

El CRAI Biblioteca de Matemàtiques i Informàtica, en col·laboració amb el Grup Cúbic, ha preparat una exposició bibliogràfica, virtual i presencial, centrada en l’obra i la figura d’Estalella. Tot seguit es recullen alguns dels enllaços relacionats: