Font: http://www.taulaperiodica.cat

L’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) ha proclamat el 2019 Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics (AITP 2019), amb l’objectiu de celebrar la gènesi i el desenvolupament de la taula periòdica des del descobriment del sistema periòdic de Dmitri Mendeléiev, ara fa cent cinquanta anys.

Amb aquesta celebració es pretén, també, donar a conèixer el paper de la química en la recerca de solucions a reptes mundials, com ara el desenvolupament sostenible, el futur d’una energia neta, l’alimentació o la salut.

Des de la Societat Catalana de Química, societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans, juntament amb les entitats coorganitzadores, han aprofitat l’AITP 2019 per donar a conèixer a la societat catalana la importància de la química en la nostra vida quotidiana. Per aquest motiu, estan impulsant i organitzant activitats dirigides, sobretot, a un públic infantil i juvenil amb el propòsit d’atreure joves talents a la química, fent especial èmfasi en la incorporació de la dona a la ciència, i assegurar la propera generació de científics, enginyers i innovadors en aquest camp.

Per comunicar i difondre els actes i les activitats organitzats amb motiu de l’AITP 2019, s’ha creat un espai web (http://www.taulaperiodica.cat) i uns comptes a les xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram) que mereixen la pena seguir d’aprop.