La tasca de l’àmbit 5: Disseny de continguts i activitats ha sigut l’activitat que m’ha agradat més de realitzar. 

Tasca 5

Reflexió tasca 5

En aquesta activitat havies de crear un material que contingués múltiples formats i que aportés continguts a l’alumnat. A més, s’havien de crear algunes activitats relacionades amb aquests continguts. 

La tasca m’ha agradat molt, ja que t’obligava a tenir en compte les pautes DUA. Jo soc orientadora educativa en el meu institut i crec que soc la primera que les hauria de conèixer bé i aplicar-les. És veritat que, en el meu dia a dia n’utilitzo alguna, però ni de bon tros utilitzo totes les que podria. 

Aquesta tasca m’ha ajudat a millorar la meva competència digital docent en el camp de la diversitat. Ara conec més maneres de poder fer accessible el contingut als meus alumnes i adaptar-ho a les seves necessitats (com pot ser presentant el contingut amb format auditiu, visual o manipulatiu). 

Crec que a nivell d’ODS, l’activitat ens ajudarà a integrar les pautes DUA en el treball de síntesi de 1r i de 2n d’ESO que farem a final de curs i que se centra en els ODS. Podrem mostrar els continguts amb diferents formats als alumnes i també ens ajudarà que puguin mostrar-nos de forma més clara els seus aprenentatges reals, ja que, permetrem que, el producte final del treball, sigui presentat en diferents formats. Així doncs, contribuirem a una adquisició de continguts i a una avaluació més real i inclusiva. 

 

Xantal Lloveras