imperi_dades

Vivim en un món de dades –n’hi ha bilions– que, moltes vegades, generem sense ser-ne conscients. Que es generen tantes dades pot ser útil, però també pot ser molt perillós: les dades poden servir per a tindre un perfil molt complet de nosaltres, que pot comportar conseqüències molt greus. Xavier Duran ens exposa els riscos d’aquesta societat hiperconnectada i també ens ensenya a protegir la nostra privacitat i a defensar els nostres drets com a usuaris de les xarxes socials.

Xavier Duran (Barcelona, 1959) és llicenciat en Ciències Químiques i doctor en Ciències de la Comunicació per la UAB. Actualment, presideix la Junta Tècnica del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols. Ha publicat més d’una trentena de llibres de narrativa, d’assaig i de di¬vulgació científica, reconeguts amb diversos guardons com el Premi Josep Vallverdú o el Premi de la Crítica Serra d’Or. El 1995 va guanyar la primera edició del Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General amb El cervell polièdric. Idees, sentiments i neurones. En 2017 va tornar a guanyar-lo amb L’imperi de les dades. El ‘big data’: oportunitats i amenaces.